Nymedlemsmöte den 19/11

Välkomna till Lidingö stadshus (Lokal Storholmen) kl 17.30 - 19.30 den 19/11.

Ordförandebrev Oktober

Det är många aktiviteter planerade framöver i Moderaterna på Lidingös regi. Ta en titt på det senaste ordförandebrevet från föreningsordförande Anna-Carin Pehrson i länken nedan. Hoppas att du vill dyka upp på någon av aktiviteterna framöver. Varmt välkommen!

Trygghet och skatter i fokus på partistämman

Den 17-20 oktober ägde Moderaternas partistämma rum på Aros Congress Center i Västerås. På plats för Lidingömoderaterna var Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, Ida Drougge, riksdagsledamot, och Erik Raita, politisk sekreterare på Lidingö. Nedan kan du läsa ett referat av Erik Raita kring de politiska besluten från partistämman samt Lidingömoderaternas insatser på stämman.

Moderater i utbildningsnämnden besökte riksdagen

Tidigare i veckan besökte den moderata gruppen i utbildningsnämnden Sveriges riksdag och diskuterade skolfrågorna med de moderata ledamöterna i utbildningsutskottet. Frågor som belystes var bland annat fler undervisningstimmar (framför allt i lågstadiet), treterminssystem, basår för alla elever på gymnasiet samt snabbare hantering av studietiden för högskolor och universitet.

Kommunstyrelsens ordförande sammanfattar

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) sammanfattar det senaste kommunstyrelsemötet. Bland annat informerade Käppalaförbundet, direktiv för nytt Miljöprogram antogs och delårsbokslutet för Lidingö stad lämnades vidare till kommunfullmäktige.

Företagarrådet välkomnade Lidl

Tidigare idag besökte företagarrådets ordförande Peter Lönnqvist och föreningsordförande Anna-Carin Pehrson Lidl för att hälsa dem välkomna till Lidingö. Moderaterna hoppas att Lidls etablering på ön kommer att tillföra ytterligare service till Lidingöborna.

Ordförandebrev September

Föreningsordförande Anna-Carin Pehrsson vill informera alla medlemmar om styrelsens arbete i höstens första ordförandebrev.

Ordförandebrev Juni

Föreningsordförande Anna-Carin Pehrsson vill hälsa alla medlemmar en riktigt glad sommar och passar också på att informera om föreningens verksamhet.

Kalendarium för EU-valet

Nu har Europaparlamentsvalrörelsen dragit igång och i detta så viktiga val vill vi ha så många moderater som möjligt på våra olika aktiviteter. Se det bifogade kalendariet och följ med oss i valrörelsen!